Pambuka Dasar pikeun Cooling Towers

Menara pendingin mangrupikeun panukar panas, di jero anu panas ditarik tina cai ku kontak antara cai sareng hawa. Menara pendingin nganggo épaporasi cai pikeun nolak panas tina prosés sapertos ngagolakkeun cai sirkulasi anu dianggo dina kilang minyak, pembangkit kimia, pembangkit listrik, pabrik baja sareng pabrik pengolahan tuang.

Menara pendingin cai industri ngaluarkeun hawa panas ka atmosfir sanaos tiisna aliran cai kana suhu anu langkung handap. Menara anu ngagunakeun prosés ieu disebut menara pendingin anu ngejat. Disipasi panas tiasa dilaksanakeun nganggo hawa atanapi évaporasi cai. Sirkulasi hawa alami atanapi sirkulasi hawa dipaksa dianggo pikeun ngajaga épisiénsi pangoperasian menara sareng alat-alat anu dianggo dina prosés.

Prosésna disebat "nguap" kusabab éta ngamungkinkeun sabagian alit tina cai didinginkan pikeun ngejat kana aliran hawa anu ngalir, nyayogikeun panyawat anu signifikan pikeun sesa aliran cai éta. Panas tina aliran cai anu ditransferkeun kana aliran hawa naékkeun suhu hawa sareng kalembabanna sakitar 100%, sareng hawa ieu dibuang ka suasanana.

Alat panolakan panas anu nguap - sapertos sistem pendinginan industri - ilahar dianggo pikeun nyayogikeun suhu cai anu langkung handap tibatan kahontal ku alat panolakan panas "didinginkan" atanapi "garing", sapertos radiator dina mobil, sahingga ngahontal langkung épéktip sareng operasi éfisién énergi sistem peryogi tiis.

Menara pendinginan cai industri ukuranna beda-beda ti unit luhur-luhur hateup nepi ka struktur hiperbolaid (hiperbola) anu gedé pisan anu tiasa dugi ka 200 méter sareng diaméterna 100 méter, atanapi struktur segi opat anu tiasa jangkungna 15 méter sareng panjang 40 méter. Menara anu langkung alit (bungkus atanapi modular) biasana diwangun ku pabrik, sedengkeun anu langkung ageung biasana didamel dina situs dina sababaraha bahan.


Pos waktos: Nov-01-2020