Sistem Perawatan Cai pikeun Cooling Tower

Pikeun perusahaan industri anu nganggo menara pendingin pikeun fasilitas na, sababaraha jinis sistem pangobatan cai menara pendinginan biasana diperyogikeun pikeun mastikeun prosés anu épisién sareng umur palayanan anu langkung lami. Upami cai menara anu manaskeun diémutan, pertumbuhan organik, fouling, skala, sareng korosi tiasa ngirangan produktivitas pepelakan, nyababkeun waktos turunna pepelakan, sareng meryogikeun kagantian alat-alat anu mahal di jalan.

Sistem pangobatan cai menara pendingin mangrupikeun susunan téknologi anu ngaluarkeun pangotor anu ngarusak tina cai pakan menara pendingin anjeun, cai sirkulasi, sareng / atanapi tiupan-down. Konfigurasi khusus sistem anjeun bakal gumantung kana sababaraha hal, kalebet:

jinis menara pendingin (medar terbuka, sakali-kali, atanapi loop tertutup)
kualitas cai pakan
syarat kualitas anu disarankeun pikeun pabrik pikeun menara pendinginan sareng alat-alatna
kimia / makeup cai sirkulasi
syarat pangaturan pikeun ngaleupaskeun
naha ditiup atanapi henteu bakal diubaran pikeun dianggo deui dina menara pendingin
jinis panukar panas
siklus konsentrasi

Sakumaha didadarkeun di luhur, komponén anu pasti tina sistem pangobatan cai menara pendingin gumantung kana kualitas cai pakan sareng kimia cai sirkulasi dina hubungan kualitas cai anu diperyogikeun pikeun menara pendinginan khusus sareng alat-alat anu aya hubunganana. (Numutkeun kana rekomendasi pabrikan), tapi sacara umum, sistem pangobatan cai menara pendinginan dasar biasana kalebet sababaraha jinis:

klarifikasi
tapis sareng / atanapi filtrasi ultra
bursa ion / pelemasan
pakan kimia
ngawaskeun otomatis

Gumantung kana pangotor anu aya dina cai, kombinasi naon waé pangobatan ieu pangsaéna cocog sareng fasilitas sareng ngawangun sistem pangubaran, maka penting pikeun konsultasi sareng spesialis panguburan cai pikeun mastikeun yén sistem anu leres pikeun munara khusus dianggap. Gumantung kana kabutuhan menara pendingin sareng prosésna, komponén standar ieu biasana nyukupan. Nanging, upami menara meryogikeun sistem anu nyayogikeun kustomisasi sakedik deui, panginten aya sababaraha fitur atanapi téknologi anu anjeun kedah tambihan.

Sistem panguburan cai menara pendingin tiasa janten téknologi anu diperyogikeun pikeun ngatur tingkat:

alkalinitas: bakal ngarahkeun poténsi skala kalsium karbonat
klorida: tiasa korosif kana logam; tingkat anu béda bakal ditolerir dumasar kana bahan pendingin menara sareng alat-alatna
karasa: nyumbang kana skala dina munara tiis sareng dina tukeur panas
beusi: nalika dikombinasikeun sareng fosfat, beusi tiasa ngarusak peralatan
zat organik: ngamajukeun kamekaran mikroorganisme, anu tiasa nyababkeun fouling, korosi, sareng masalah sistem anu sanés
silika: dipikaterang nyababkeun setoran skala keras 硬 水垢
sulfat: sapertos klorida, tiasa ngaboroskeun pisan pikeun logam
total padet leyur (TDS): nyumbang kana skala, foaming, sareng / atanapi korosi
total padet ditangguhkeun (TSS): rereged anu teu leyur anu tiasa nyababkeun skala, bioskop, sareng / atanapi korosi

Prosés pangobatan anu khusus beda-beda gumantung kana sarat menara pendingin sareng kualitas / kimia feed sareng sirkulasi cai, tapi sistem pangobatan cai menara pendinginan anu biasana biasana kalebet léngkah-léngkah ieu:

Asupan cai makeup menara tiis 

Cai makeup, atanapi cai anu ngagentoskeun getih sareng nguap sareng ngabocorkeun cai tina menara pendingin, mimiti ditarik tina sumber na, anu tiasa janten cai atah, cai kota, limbah anu diolah ku kota, daur ulang cai limbah di-pepelakan, cai sumur, atanapi sumber cai permukaan sanés.

Gumantung kana kualitas cai ieu, anjeun atanapi henteu peryogi perawatan di dieu. Upami sistem panguburan cai diperyogikeun dina ieu prosés cai menara pendingin, biasana téknologi anu ngaluarkeun karasa sareng silika atanapi menstabilkeun sareng ngaluyukeun PH.

Dina titik prosés ieu, perlakuan anu saé ngaoptimalkeun siklus évaporasi menara sareng ngirangan tingkat getihan cai kana solokan saluareun anu tiasa dilakukeun ku bahan kimia nyalira.

Saringan sareng ultra-tapis

Léngkah salajengna umumna ngalirkeun cai menara pendingin ngalangkungan sababaraha jinis tapis pikeun ngaleungitkeun partikel anu ditunda sapertos sédimén, karusuhan, sareng sababaraha jinis zat organik. Sering aya gunana pikeun ngalakukeun ieu mimiti dina prosés, sabab ngaleungitkeun padet anu ditangguhkeun hulu tiasa ngabantosan ngajaga mémbran sareng résin bursa ion tina ngarusak engké dina prosés préparéntasi. Gumantung kana jinis filtrasi anu dianggo, partikel anu ditunda tiasa dipiceun ka handapeun hiji mikron.

Tukeuran ion / cai lemes

Upami aya kekerasan anu luhur dina sumber / cai makeup, panginten aya perlakuan pikeun ngaleungitkeun karasa. Daripada kapur, résin anu ngalemeskeun tiasa dianggo; prosés patukeuran kation asam anu kuat, anu résin ditagih ku natrium natrium, sareng nalika karasa, éta ngagaduhan pangirut anu langkung luhur pikeun kalsium, magnésium, sareng zat beusi sahingga bakal néwak molekul éta sareng ngaleupaskeun molekul natrium kana cai. Rereged ieu, upami aya, lamun heunteu bakal ngabalukarkeun deposit skala na karat.

Tambihan kimia

Dina titik ieu dina prosés, biasana aya panggunaan bahan kimia, sapertos:

sambetan korosi (contona, bikarbonat) pikeun nétralkeun kaasaman sareng nangtayungan komponén logam
algaecides jeung biocide (contona, bromin) pikeun ngirangan tumuhna mikroba sareng biofilm
sambetan skala (contona, asam fosforat) pikeun nyegah rereged tina ngabentuk setoran skala

Perlakuan anu tuntas sateuacan tahap ieu tiasa ngabantosan ngirangan jumlah bahan kimia anu diperyogikeun pikeun ngubaran cai dina waktos ieu dina prosés, anu saé pikeun ngémutan seueur pangobatan kimia tiasa mahal.

Saringan sisi-aliran

Upami cai menara pendingin badé dikurebkeun deui kana sistem, unit saringan sisi-sisi bakal ngabantosan ngaleungitkeun rereged masalah anu aya dina kontaminasi drift, kabocoran, sareng sajabana. Aturan jempol anu saé nyaéta, upami sistem panguburan cai menara pendingin peryogi disaring sisi-aliran, sakitar 10% tina cai anu beredar bakal nyaring. Éta biasana diwangun ku hijian filtrasi multimédia anu saé.

Niup-handap perlakuan

Bagian terakhir pangobatan anu diperyogikeun pikeun nyéhatkeun cai menara nyaéta blow-down atanapi getihan tina menara.

Gumantung kana sabaraha cai pikeun pabrik anu kudu dipasang pikeun kapasitas pendinginan anu saéna, pepelakan bakal milih ngadaur mulangkeunana tina cai dina sababaraha jinis perlakuan pos dina bentuk osmosis tibalik atanapi pertukaran ion, khususna di tempat-tempat anu cai sanaos langka. Hal ieu ngamungkinkeun limbah cair sareng padet janten konséntrasi sareng dicabut bari cai anu dirawat tiasa dipulangkeun ka menara sareng dianggo deui.

Upami cai tina blow-down kedah dikaluarkeun, mana waé debit anu diciptakeun ku sistem kedah nyumponan sadaya sarat pangaturan. Di daérah anu tangtu dimana cai kirang, panginten tiasa aya biaya sambungan solokan ageung, sareng sistem demineralisasi tiasa janten solusi épéktip di dieu, sabab tiasa ngabantosan ngirangan biaya pikeun nyambungkeun kana saluran cai sareng saluran pembuangan. Ogé, pembuangan menara pendingin getihan kedah nyumponan peraturan pamiceunan kotamadya lokal upami limbah kasebut dipulangkeun ka lingkungan atanapi padamelan anu dianggo publik.

Munara pendinginan industri mangrupikeun konsumén ageung tina cai. Kalayan kakirangan cai di sababaraha beulahan dunya, pangobatan cai épéktip anu ngamungkinkeun ningkatna panggunaan deui cai mangrupikeun faktor anu nyetir mangaruhan iraha sareng dimana nganggo menara pendingin. Salaku tambahan, persyaratan cai-ngaleupaskeun féderal, nagara bagian sareng kota anu ketat bakal memotivasi metode anu langkung inovatif anu aya hubunganana sareng perawatan cai menara anu mancing.

Sistem pendinginan loop tertutup anu ngirangan aliran masuk cai langkung ti 90,0% ngabandingkeun sareng sistem pendingin anu aya di industri kimia sareng pembangkit listrik termal. Maka ngarah kana paménta anu ningkat pikeun sistem sirkuit katutup pikeun prosés pendinginan sacara global.


Waktos Post: Nov-05-2020