Lega Aplikasi pikeun Cooling Tower

Tower cooling utamina dianggo pikeun manaskeun, ventilasi, sareng AC (HVAC) sareng tujuan industri. Éta nyayogikeun operasi anu épéktip hemat sareng énergi pikeun sistem anu peryogi tiis. Langkung ti 1500 fasilitas industri nganggo seueur cai pikeun niiskeun pepelakanana. Sistem HVAC biasa dianggo di gedong kantor ageung, sakola, sareng rumah sakit. Munara pendinginan industri langkung ageung tibatan sistem HVAC sareng dianggo ngaleungitkeun panas anu diserep dina sistem cai pendingin anu beredar anu dianggo dina pembangkit listrik, pemurnian minyak bumi, pepelakan petrokimia, pepelakan ngolah gas alam, pepelakan ngolah kadaharan sareng fasilitas industri anu sanés.

Prosés industri sareng mesin ngahasilkeun ageung ageung panas anu kedah dibubarkeun teras-terasan pikeun operasi anu épisién. Panas kedahna ka lingkungan. Ieu ngalangkungan prosés tukeur panas anu janten dasar téknologi menara pendingin.

Éta pikaresepeun yén sanaos menara pendinginan mangrupikeun alat tina 20th abad, pangaweruh ngeunaan aranjeunna sabenerna kawates. Sababaraha jalma yakin yén menara pendingin mangrupikeun sumber polusi, tapi hiji-hijina hal anu aranjeunna dileupaskeun ka atmosfir nyaéta uap cai.

Saatos mangtaun-taun ngembangkeun téknologi ieu, menara pendingin sayogi dina sababaraha jinis sareng ukuran. Masing-masing ieu lumaku dina konfigurasi beban anu tangtu, sababna penting pikeun ngagambarkeun pilihan anu sayogi. Catet yén sanaos rarancang anu béda, fungsi dasarna tetep salaku nyéépkeun panas tina sistem bangunan atanapi prosés ka hawa ngaliwatan évaporasi. Ieu sababaraha katégori:

A.Tower mékanis tiis mékanis
B.Munara tiis atmosfir
C.Menara pendinginan draf hibrid
D.Menara pendinginan anu dicirikeun ku aliran hawa
E.Munara pendinginan ciri-konstruksi
F.Bentuk menara tiis dicirikeun
G.Cooling tower dumasar kana metode mindahkeun panas

Masing-masing ieu tiasa nyandak sababaraha menara pendingin. Misalna, ngagolongkeun menara pendingin tina segi metode mindahkeun panas masihan tilu pilihan: Menara pendinginan garing, Menara pendinginan sirkuit terbuka sareng menara pendinginan sirkuit Closed / munara pendingin cairan.

Menara tiis panginten umumna hemat biaya pikeun pendinginan industri dibandingkeun sareng pilihan sanésna, tapi tantangan épisién tiasa janten kakurangan. Ngawaskeun faktor épisiénsi penting pisan sabab mastikeun ieu di handap:

Ngurangan konsumsi cai
Tabungan énergi
Umur palayanan diperpanjang
Ngurangan biaya operasi

Pikeun ngajaga menara pendingin ngajalankeun épisién, tilu hal anu penting: ngartos jinis menara pendingin anu anjeun anggo, anggo bahan kimia kalayan épéktip sareng ngalacak leungitna cai sistem.

Sistem menara pendingin biasa di seueur industri, anu utamina diantarana mangrupikeun kakuatan, komérsial, HVAC sareng industri. Dina pangaturan industri, sistem nolak panas tina mesin, bahan prosés anu dipanaskeun diantara sumber anu sanés. Khususna, menara pendinginan industri ilahar aya dina pepelakan ngolah kadaharan, kilang minyak bumi, pepelakan gas alam sareng pepelakan petrokimia.

Aplikasi industri anu sanés:

Cai niiskeun kompresor hawa
Suntik plastik & mesin citakan niup
Mesin casting paéh
Kulkas sareng pepelakan ngagolak
Panyimpenan tiis
Tutuwuhan prosés anodizing
Tutuwuhan pembangkit listrik
Cai tiis sistem AC na mesin VAM

Milih leyuran tiis mangrupikeun jinis tinimbangan umum ngeunaan biaya, rohangan, noise, tagihan énergi sareng kasadiaan cai. Upami anjeun henteu yakin kana modél anu anjeun peryogikeun, mangga ngahubungan kami pikeun langkung seueur bimbingan sacara bébas.


Waktos Post: Nov-11-2020